Salade met rillettes, appel en walnoten
Breng verfijning naar je tafel met deze salade, waarin de rijke smaken van rillettes prachtig worden gecombineerd met knapperige, frisse ingrediënten. De zachte textuur van de rillettes vormt een perfect contrast met de frisse appel en knapperige walnoten, terwijl een lichte honing-mosterdvinaigrette zorgt voor een harmonieus geheel.
Wat heb je nodig?
- 120g rillettes (eenden-, kip- of varkensrillettes naar keuze)
- 1 frisse appel (bijv. Granny Smith), in dunne plakjes
- 50g gemengde sla (zoals rucola, veldsla en radicchio)
- 30g walnoten, licht geroosterd
- 1 sjalot, fijngehakt
- 50g zachte geitenkaas of feta, verkruimeld (optioneel)
Hoe ga je te werk?
Vinaigrette
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel Dijon-mosterd
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Salade
-
Vinaigrette: Meng in een kommetje de olijfolie, appelciderazijn, honing en mosterd tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
-
Salade: Verdeel de gemengde sla over twee borden. Leg de dunne plakjes appel erop en strooi de geroosterde walnoten en fijngehakte sjalot over de salade.
-
Rillettes: Voeg toefjes van de rillettes toe aan de salade, zodat elke hap een beetje van de rijke smaak van de rillette bevat. Optioneel kun je de salade afmaken met verkruimelde geitenkaas of feta voor een extra romige toets.
-
Serveren: Sprenkel de vinaigrette over de salade en serveer direct. Deze salade is perfect als lichte lunch of als verfijnd voorgerecht voor een diner.
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier de perfecte rillettes!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief