Salade van venkel, appel en witte balsamico

Salade van venkel, appel en witte balsamico

Deze salade is een ode aan de lente: knapperige venkel, sappige appel en een subtiel zoetzuur accent van onze witte balsamico. Het resultaat is een verfrissende combinatie die zowel solo of als bijgerecht schittert – bij vis, kip of een zomerse quiche. Licht, elegant en boordevol smaak.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1 grote venkelknol

  • 1 stevige appel (bv. Pink Lady of Granny Smith)

  • Sap van ½ citroen of limoen

  • 2 el witte balsamicoazijn

  • 3 el extra vierge olijfolie

  • 1 tl vloeibare honing

  • Peper en zout

  • (Optioneel) een handvol rucola of veldsla

  • Werk af met Parmezaanschilfers of geroosterde hazelnoten als topping

Hoe ga je te werk? 

  1. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes (liefst met een mandoline) en bewaar eventueel wat van het loof voor de afwerking.

  2. Snijd de appel in fijne reepjes en besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren.

  3. Meng in een kom de witte balsamico met de olijfolie, honing, een snuifje zout en peper tot een frisse vinaigrette.

  4. Meng de venkel en appel in een grote schaal, voeg eventueel wat rucola toe. Giet de dressing erover en meng luchtig.

  5. Werk af met Parmezaanschilfers of geroosterde noten, en het fijngehakte venkelloof voor een extra geurige toets.

Geniet! 

>>>> Bestel hier de perfecte parmezaanse kaas! 

>>>> Bestel hier de perfecte balsamico! 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?