Salade van venkel, appel en witte balsamico

Deze salade is een ode aan de lente: knapperige venkel, sappige appel en een subtiel zoetzuur accent van onze witte balsamico. Het resultaat is een verfrissende combinatie die zowel solo of als bijgerecht schittert – bij vis, kip of een zomerse quiche. Licht, elegant en boordevol smaak.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
-
1 grote venkelknol
-
1 stevige appel (bv. Pink Lady of Granny Smith)
-
Sap van ½ citroen of limoen
-
2 el witte balsamicoazijn
-
1 tl vloeibare honing
-
Peper en zout
-
(Optioneel) een handvol rucola of veldsla
-
Werk af met Parmezaanschilfers of geroosterde hazelnoten als topping
Hoe ga je te werk?
-
Snijd de venkel in flinterdunne plakjes (liefst met een mandoline) en bewaar eventueel wat van het loof voor de afwerking.
-
Snijd de appel in fijne reepjes en besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren.
-
Meng in een kom de witte balsamico met de olijfolie, honing, een snuifje zout en peper tot een frisse vinaigrette.
-
Meng de venkel en appel in een grote schaal, voeg eventueel wat rucola toe. Giet de dressing erover en meng luchtig.
-
Werk af met Parmezaanschilfers of geroosterde noten, en het fijngehakte venkelloof voor een extra geurige toets.
Geniet!
>>>> Bestel hier de perfecte parmezaanse kaas!
>>>> Bestel hier de perfecte balsamico!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief