Deze stoofpot van wild wordt niet alleen verrijkt door de smaken van rozemarijn en tijm, maar vooral door de extra virgin olijfolie die de basis vormt voor de bereiding. De robuuste smaak van de olijfolie geeft het gerecht een extra laag diepte en verfijning. Perfect voor de koudere novemberdagen!
Wat heb je nodig?
- 500g wild (hert, ree, of everzwijn), in blokjes
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in stukjes
- 200ml rode wijn
- 500ml runderbouillon
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- Zout en peper naar smaak
Hoe ga je te werk?
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en bak het wild aan alle kanten mooi bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
- Voeg de ui, knoflook en wortel toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze zacht en licht gekleurd zijn.
- Blus af met de rode wijn en laat het even inkoken. Doe het vlees terug in de pan en voeg de bouillon, rozemarijn en tijm toe.
- Laat de stoofpot op laag vuur minimaal 2 uur zachtjes sudderen, tot het vlees boterzacht is.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer de stoofpot met aardappelpuree of knapperig brood.
Geniet!
>>>> Bestel hier de perfecte kruiden!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief