Wat maakt onze Arbequina-olijfolie zo uniek?

Wat maakt onze Arbequina-olijfolie zo uniek?

Onze olie van Arbequina-olijven onderscheidt zich door zijn groenachtige kleur en bijzondere aromatische eigenschappen. Het is een premium extra virgin olie met een fris maar evenwichtig aroma. Arbequina-olijfolie staat garant voor vele gezondheidsvoordelen. Hij is rijk aan onverzadigd oliezuur en vitaminen en heeft een hoge concentratie aan antioxiderende en ontstekingsremmende elementen, zoals polyfenolen.

Het luxefruit van de Middellandse Zee

De Arbequina-olijf komt oorspronkelijk uit het oostelijke Middellandse Zeegebied, van de hellingen in het kustgebied van Israël. In de 17de eeuw werd deze variëteit in Spanje geïntroduceerd, meer bepaald in de stad Arbeca in de Catalaanse provincie Lleida. Aan die stad heeft hij dan ook zijn naam te danken. De olijfboom schoot er perfect wortel en de teelt verspreidde zich vlug naar verschillende Spaanse streken. Vandaag wordt de Arbequina ook in Noord-Afrika, Zuid-Amerika en Australië geteeld. Zowel de productie als de consumptie is de laatste jaren sterk gegroeid.


Uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik

Je kunt onze Arbequina-olijfolie voor zowat alles gebruiken in de keuken, dankzij zijn evenwichtige smaak. Breng er bijvoorbeeld salades en bijgerechten mee op smaak of voeg een fruitige toets toe aan soepen of sauzen. Je kunt met de olie ook koken op lage temperaturen (minder dan 170 °C). Arbequina-olijfolie is bovendien een perfecte keuze om kinderen kennis te laten maken met gezonde voeding. Door zijn milde smaak is hij namelijk de ideale basis voor mayonaise of een volwaardige vervanger van boter, vooral in koekjes.

Karaktervolle olijfolie zonder bittere nasmaak

Arbequina-olijfolie is zoet en kruidig zonder uitgesproken bittere nasmaak. Je proeft wel een kriebel in de keel, maar dat betekent alleen dat de olie vers is. Met andere woorden, je proeft de smaak van de vroege oogst in je gerechten. De licht kruidige toets van de olie, die vooral bij het proeven in de keel merkbaar is, is te wijten aan de aanwezige polyfenolen. Dat is typisch voor oliën van de vroege oogst en zorgt voor een antioxiderende en ontstekingsremmende werking.

Een ander essentieel kenmerk van Arbequina-olijfolie is het uitgesproken fruitige aroma, dat te danken is aan het hoge percentage meervoudig onverzadigde vetzuren. Kortom, deze zachte olijfolie met een licht pikante noot is een genot voor de meerwaardezoeker.

Olijfolie is een gezonde keuze

Olijven bevatten 115 tot 145 calorieën per 100 gram. Ze bestaan uit 75 à 80 % water, 15 % vet, 4 à 6 % koolhydraten (voornamelijk vezels) en een beetje eiwit. Het vetpercentage is voor 74 % oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. Dat hoge percentage oliezuur helpt de slechte cholesterol (LDL) te verlagen en de goede cholesterol (HDL) te verhogen. Extra virgin olijfolie bevat veel antioxidanten die tijdens het verhitten in het voedsel opgenomen worden. Olijfolie is dus een uitstekende keuze voor wie streeft naar een evenwichtige voeding.

>> Bestel hier Arbequina-olijfolie

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?