Wat maakt onze droge worsten zo uniek?

Baked Spaghetti 03

De authentieke droge worsten die we in onze webshop aanbieden, zijn allemaal varianten van de Franse saucisson d'Auvergne. Die benaming staat voor traditie, puurheid en kwaliteit.

Salsus: een eeuwenoude bereidingswijze

Voor er koel- en invriestechnieken bestonden, werd vlees vaak gedroogd om het langer te kunnen bewaren. De Franse benaming 'saucisson', in het Vlaams ook wel 'saucisse', is afgeleid van het Latijnse woord 'salsus', dat 'zout' betekent. Inderdaad, droge worsten worden al sinds de Romeinse Oudheid gemaakt. Talrijke archeologische vondsten staven dat. Vandaag maakt de saucisson samen met de baguette en de camembert deel uit van het Franse erfgoed.

De hoofdstad van de droge worsten

 Saint-Symphorien-sur-Coise, de Franse 'hoofdstad van de droge worsten'

Onze droge worsten worden gemaakt in Saint-Symphorien-sur-Coise, de Franse 'hoofdstad van de droge worsten'. Daar bevindt zich een ambachtelijke worstmakerij die zijn oorsprong heeft in 1902 en prat gaat op traditie. Al meer dan 120 jaar produceren ze er saucissons met karakter, gemaakt met liefde voor het vak en respect voor de dieren. Door zorgvuldige selectie van de ingrediënten leveren ze authentieke droge worsten die bij iedereen in de smaak vallen. Er wordt uitsluitend met natuurlijke producten gewerkt, zodat je de saucisson in zijn geheel kunt eten.

Ambachtelijk procédé met pure ingrediënten

De droge worsten die de naam saucissons d'Auvergne mogen dragen, worden gemaakt van nauwkeurig geselecteerd mager varkensvlees dat fijngehakt wordt en gemengd met vet en speciale kruiden. Vervolgens wordt het vlees in een natuurlijke darm gestopt om in die vorm minstens vier weken te drogen. Het resultaat van dat ambachtelijke proces is een authentieke Franse saucisson.

De natuurlijke bloem

Op de darm waarin de saucisson zit, groeit een witte schimmel, die we de natuurlijke bloem noemen. Die zorgt ervoor dat de saucisson droogt en zijn aroma krijgt. Daarom is het belangrijk de worst op de juiste manier te bewaren, zodat de natuurlijke bloem optimaal kan gedijen. Zo zijn de saucissons twee maanden houdbaar. Hoe langer je de worsten bewaart, hoe droger ze worden en hoe intenser de smaak. De schimmel is het resultaat van een natuurlijk proces en verandert niets aan de kwaliteit van het product. Als er te veel op zit, kun je dat verwijderen door het er met een doek of borsteltje af te wrijven.

17 verschillende smaken

We bieden onze saucissons d'Auvergne aan in niet minder dan 17 verschillende variëteiten. Voor elk wat wils dus. Hou je van extra kruidig of ben je meer te vinden voor een zachte fruittoets van vijgen of bosbessen? Kaasliefhebbers zullen zeker hun gading vinden in onze worsten met Roquefort, Reblochon, Beaufort of geitenkaas. Een gedurfde maar geslaagde combinatie is die met rode wijn. Hier vind je een overzicht van al onze varianten.

>> Ontdek al onze variëteiten en bestel hier de droge worsten

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?