Wat maakt onze Oliana-olijfolie zo uniek?

Wat maakt onze Oliana-olijfolie zo uniek?

Onze olie van Oliana-olijven is een nieuwkomer op de markt die al vlug in de prijzen viel. De premium extra virgin olie heeft een mooie groene kleur en is aromatisch harmonieus. Oliana-olijfolie is een aanwinst voor de gezonde keuken. Hij is rijk aan onverzadigd oliezuur en vitaminen en heeft een hoge concentratie aan antioxiderende en ontstekingsremmende elementen, zoals polyfenolen.

Het beste dat Catalonië te bieden heeft

Oliana-olie wordt gemaakt van olijven die groeien op de beste grond van Catalonië. De olijfbomen geven prachtige vruchten dankzij het mediterrane microklimaat en de sterke westenwinden. Al het goede van dat evenwichtige ecosysteem kun je ervaren in onze Oliana extra virgin olijfolie, die zacht en evenwichtig van smaak is.

Biologische teelt met respect voor de natuur

Olijfolie van Oliana is een zoete olie die geperst wordt uit vroeg geoogste olijven. Hij is evenwichtig en aromatisch omdat de landbouwers productiemethoden toepassen die niet op maximale productie gericht zijn, maar op het vinden van het evenwicht tussen de natuurelementen, respect voor de natuur en maximale kwaliteit van het eindproduct.

Vroege oogst voor perfecte smaakbeleving

Onze olijfboer oogst de Oliana-olijven vroeg (in oktober) en selecteert alleen de vruchten die in perfecte staat zijn. Hij kiest het moment van oogsten nauwgezet uit omdat dat zeer bepalend is voor de vetzuursamenstelling van de olijf. Vervolgens vervoert hij de olijven zorgvuldig in kratten, waarbij hij de temperatuur van de vruchten gedurende het hele proces laag houdt.

Vlugge verwerking voorkomt kwaliteitsverlies

Onmiddellijk daarna maalt hij de olijven, waarbij hij uitsluitend gebruik maakt van de koude-extractietechniek. De zorgvuldige oogst en vlugge verwerking van de vruchten is essentieel om elk verlies van vluchtige organische stoffen te voorkomen. De geperste olijfolie wordt opgeslagen in tanks, beschermd tegen mogelijk schadelijke zuurstofinbreng en geïsoleerd van licht. Op die manier behoudt de olijfboer de organoleptische kenmerken van de superieure olie.

Olijfolie is een gezonde keuze

Olijven bevatten 115 tot 145 calorieën per 100 gram. Ze bestaan uit 75 à 80 % water, 15 % vet, 4 à 6 % koolhydraten (voornamelijk vezels) en een beetje eiwit. Het vetpercentage is voor 74 % oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. Dat hoge percentage oliezuur helpt de slechte cholesterol (LDL) te verlagen en de goede cholesterol (HDL) te verhogen. Extra virgin olijfolie bevat veel antioxidanten die tijdens het verhitten in het voedsel opgenomen worden. Olijfolie is dus een uitstekende keuze voor wie streeft naar een evenwichtige voeding.