Wat maakt onze Parmezaanse kaas zo uniek?

Wat maakt onze Parmezaanse kaas zo uniek?

De twee Parmezaanse kazen die we in onze webshop aanbieden, hebben we niet zomaar uitgekozen. Na veel proeven en vergelijken selecteerden we resoluut de Parmigiano Reggiano di Montagna DOP, een traditionele kaas van de allerbeste afkomst. Daardoor garanderen we unieke, authentieke kazen die het best bij onze filosofie passen.

Uit het hart van de parmezaanstreek

Appenijnen

Onze Parmezaanse kaas komt rechtstreeks uit de Apennijnen in de Italiaanse provincie Reggio Emilia. De Parmigiano Reggiano di Montagna wordt er al eeuwenlang op dezelfde manier gemaakt met drie eenvoudige ingrediënten: kwaliteitsmelk, natuurlijk stremsel en zout. Ook de manier waarop de kaaswielen gemaakt worden, is altijd onveranderd gebleven.

Eeuwenoud handmatig procédé

De meester-kaasmaker volgt het traditionele proces van kaasmaken. Deze ambachtsman is verantwoordelijk voor het handmatige transformatieproces waarmee de melk in kaaswielen veranderd wordt, en daardoor ook voor de smaak van de Parmezaanse kaas. De Italiaanse kaasmakers produceren jaarlijks ongeveer 4,5 miljoen kaaswielen, slechts 1 % daarvan zijn Parmigiano di Montagna-kazen. Bij ons gaat kwaliteit boven kwantiteit.

Fijnproevers merken het verschil

Parmezaanse kaas is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse keuken. Tegenwoordig kun je deze kaas overal vinden en kopen. Fijnproevers weten echter dat er aanzienlijke verschillen zijn in kwaliteit en smaak. Die verschillen zijn er niet zonder reden.

Onze Parmigiano Reggiano di Montagna wordt gemaakt van melk van koeien die voornamelijk gevoed worden met gras en bloemen die groeien boven 600 meter. Die typische kruiden- en bloemensmaak proef je dan ook in onze parmezaan.

Meer nog, onze Parmezaanse kaaswielen zijn afkomstig van een kleinschalige boerderij met ongeveer 100 koeien. Die koeien geven maar 20 liter melk per melkbeurt in plaats van 40 liter op andere boerderijen.

DOP: een beschermde oorsprongsbenaming

Onze Parmezaanse kaas heeft een sterke band met de streek waar hij vandaan komt, zijn authentieke ingrediënten en zijn traditionele bereidingswijze. Vandaag maken nog ongeveer 380 ambachtelijke zuivelfabrieken Parmezaanse kaaswielen op traditionele wijze. Dankzij hun productiemethoden staan ze garant voor een uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Parmigiano Reggiano is een product met een beschermde oorsprongsbenaming: DOP (Denominazione di Origine Protetta), gegarandeerd door een systeem van EU-verordeningen. Dat systeem biedt zowel aan de klant als aan de producent bescherming.

Bovendien beschermt een consortium al meer dan 70 jaar de belangen van de Parmigiano Reggiano. De inspanningen van dat consortium garanderen dat je vandaag nog altijd die eeuwenoude gulle smaak in onze kazen terugvindt.

Veelzijdig en lang houdbaar

We snijden onze Parmigiano Reggiano di Montagna vers van het mes en verpakken hem onmiddellijk vacuüm. Daardoor is de kaas wel vier maanden houdbaar. Hoe ouder de parmezaan, hoe intenser de smaak. Je kunt beide variëteiten van de harde kaas op veel manieren gebruiken in de keuken.

>> Ontdek hier onze Parmezaanse kazen - 24 of 36 maanden gerijpt

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?