Zomerse gegrilde groentesalade met arbequina ecologico olijfolie

Zomerse gegrilde groentesalade met arbequina ecologico olijfolie

Deze gegrilde groentesalade is perfect als licht hoofdgerecht of bijgerecht bij de barbecue. De arbequina ecologico olijfolie voegt een rijke, fruitige smaak toe die de groenten compleet maakt.

Wat heb je nodig? 

  • 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in repen gesneden
  • 1 gele paprika, in repen gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 200 g kerstomaten, gehalveerd
  • 100 g feta, verkruimeld
  • Een handvol rucola
  • 100 ml extra vierge arbequina eco olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico
  • Zeezout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering

Hoe ga je te werk? 

    • Verwarm de grill of een grillpan (op middelhoog vuur)
    • Meng de courgette, paprika en rode ui in een kom met 3 eetlepels arbequina  ecologico olijfolie, zeezout en peper.
    • Grill de groenten aan beide zijden tot ze zacht en licht gebruind zijn, ongeveer 4-5 minuten per kant.
    • Haal van de grill en laat ze wat afkoelen.
    • Meng in een grote kom de gegrilde groenten met de kerstomaten, rucola en feta.
    • Klop de rest van de arbequina olijfolie samen met de balsamico, fijngehakte knoflook, een snufje zout en peper tot een dressing.
    • Giet de dressing over de salade en hussel goed door elkaar.
    • Garneer met verse basilicumblaadjes en extra feta indien gewenst.
    • Serveer direct. 

                    Geniet van deze zomerse smaken! 

                     >>>> Bestel hier de perfecte balsamico! 

                    >>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

                     

                    Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?