Heerlijke winterstoofpot met authentieke kruiden
Dit gerecht combineert de aardse smaak van kurkuma met heerlijke kruiden, perfect voor de koude winterdagen.
Wat heb je nodig?
- 500 gram stoofvlees (rundvlees of lamsvlees), in blokjes
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in plakjes
- 2 aardappelen, in blokjes
- 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
- 500 ml bouillon (rund of lam)
- 1 theelepel gedroogde kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Een handvol verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
- Extra virgin olijfolie
Hoe ga je te werk?
-
Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
-
Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is.
-
Voeg het stoofvlees toe en bak het aan alle kanten bruin.
-
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort mee totdat het aroma vrijkomt.
-
Voeg de gemalen gedroogde kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder en paprikapoeder toe. Roer goed door zodat het vlees gelijkmatig gekruid is.
-
Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon, wortels en aardappelen toe. Breng het geheel aan de kook.
-
Zet het vuur lager, dek de pan af en laat de stoofpot sudderen op laag vuur tot het vlees zacht en mals is, meestal ongeveer 1,5 tot 2 uur.
-
Breng de stoofpot op smaak met zout en peper naar wens.
-
Serveer de winterstoofpot in diepe borden en garneer met verse peterselie
Geniet!
>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!
>>>> Bestel hier onze authentieke kruiden
Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?
- Volg ons op Facebook
- Volg ons op Instagram
- Schrijf je in op onze nieuwsbrief