Heerlijke winterstoofpot met authentieke kruiden

Heerlijke winterstoofpot met authentieke kruiden

Dit gerecht combineert de aardse smaak van kurkuma met heerlijke kruiden, perfect voor de koude winterdagen.

Wat heb je nodig? 

  • 500 gram stoofvlees (rundvlees of lamsvlees), in blokjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 500 ml bouillon (rund of lam)
  • 1 theelepel gedroogde kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Een handvol verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
  • Extra virgin olijfolie

Hoe ga je te werk? 

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.

  2. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is.

  3. Voeg het stoofvlees toe en bak het aan alle kanten bruin.

  4. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort mee totdat het aroma vrijkomt.

  5. Voeg de gemalen gedroogde kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder en paprikapoeder toe. Roer goed door zodat het vlees gelijkmatig gekruid is.

  6. Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon, wortels en aardappelen toe. Breng het geheel aan de kook.

  7. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat de stoofpot sudderen op laag vuur tot het vlees zacht en mals is, meestal ongeveer 1,5 tot 2 uur.

  8. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper naar wens.

  9. Serveer de winterstoofpot in diepe borden en garneer met verse peterselie 

Geniet! 

 

>>>> Bestel hier de perfecte olijfolie!  

>>>> Bestel hier onze authentieke kruiden

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?