Recept: Pinzimonio met Parmezaanse dip

Recept: Pinzimonio met Parmezaanse dip

Een tijdje terug lieten we jullie kennismaken met de klassieke Italiaanse pinzimonio (kraakverse groenten met een dipje van balsamico en olijfolie) Maar wist je dat er een overheerlijke variant met parmezaanse kaas bestaat?

De dip is in een paar minuten klaar, ideaal dus om je vrienden of familie snel te verrassen. Het is bij ons ook een échte klassieker omdat je er perfect oude restjes van parmezaanse kaas voor kan gebruiken ! Kies bij voorkeur de wat langer gerijpte parmezaanse kaas. Dan is de smaak van je dip nog zoveel intenser!  

Wat heb je nodig ?

Hoe maak je het ?

  • Zet een kookpot met de melk en room op het fornuis. Warm het geheel op, maar laat het niet koken.
  • Voeg de Parmezaanse kaas erbij en roer voortdurend om een gladde crème zonder brokjes te krijgen. Zorg dat de kaas helemaal gesmolten is.
  • Voeg peper (naar smaak) toe.
  • Laat het geheel afkoelen en giet het over in een serveerschaaltje
  • Was de groenten grondig en snij ze in stukken van dezelfde vorm en grootte.
  • Serveer het geheel op een grote schaal met de dip in het midden

Geniet ervan!

> > > > Bestel hier de perfecte parmezaanse kaas voor dit recept! 

Wil je geen enkele actie of promotie van Authentic Flavours missen?